dijous, 26 de maig del 2011

Viatgem en el temps. De vacances a la Prehistòria!

Reproducció de les galeries del jaciment
S'acosta l'estiu i comencem a somiar en les vacances. On podem anar aquest any? Però... i si féssim un viatge diferent, un viatge en el temps? El més lluny possible, a la prehistòria!
Això és el que ens hem proposat al CLJ per aquest juny: geogràficament no ens mourem de casa, ens quedarem a Catalunya, però viatjarem 7.000 anys enrere, al neolític. I com ho farem??? A través de la lectura, que surt molt bé de preu!
Per acomiadar el curs aquest juny llegim Gent de Pedra, de Carme J. Huertas. Paralel·lament, ens n'anirem de visita al Parc Arqueològic de les Mines Prehistòriques de Gavà. Aquest jaciment, de 6.000 anys d'antiguitat, forma un dels patrimonis més importants del neolític europeu, i és el conjunt de mines estructurades en galeries, més antic d'Europa. D'ell se n'extreia la variscta, un mineral de color verd, que els homes del neolític empraven per fer joies i intercanvis amb d'altres pobles.
Aquesta visita ens ajudarà a completar el viatge iniciat amb la lectura. De vosaltres depen que continueu viatjant en el temps!

VISITA: DIJOUS 30 DE JUNY, A LES 17.30 H. Ens trobarem tots directament a les portes del Parc!